Broşür hangi dilden gelir?
Fransızca “brochure” kelimesinden ödünç alınmış bir kelimedir ve “kitapçık” anlamına gelir. Bu kelime Fransızca brocher fiilinden türemiştir, “delmek, şiş veya iğne ile dikmek, bir kitabı ciltlemek için dikmek”, +(t)ura ekiyle.
Broşür nedir TDK?
Kelimenin kökeni Fransızca’dan gelir. TDK sözlüğündeki anlamı buna göre “bir şeyi tanıtmak veya bilgi sağlamak için kullanılan küçük basılı broşür” olarak tanımlanmıştır. Genellikle el ilanı boyutundadır ve çeşitli etkinliklerde, mağazalarda veya posta yoluyla dağıtılır.
Broşür nasıl yazılır?
Bu kelime sıklıkla yanlış olarak brochure olarak yazılır. Doğru kullanımı brochure şeklinde olmalıdır.
Avuç Türkçe kökenli mi?
Gülensoy’a (2007a: 89) göre ise avuç, “Elin iç tarafı” anlamına gelir; “elin yarı kapalı hali” anlamına gelir ve kelime Eski Türkçede adut, Uygur Türkçesinde ātudh, Eski Kıpçak Türkçesinde awuç, Karaçanlı Türkçesinin Divanü Lûgati’t-Türk’ünde awuç, avuç, avut, ađut (*ađ-ut), Kutadgu Bilig’de awut şeklindedir (Gülensoy 2007a: 89).
Bakkal Türkçe mi?
Kelime, Arapça bakl “sebze” kelimesinin meslek adıdır.
Broşür tanımı nedir?
Broşür, reklam amaçlı üretilen renkli bir reklam broşürüdür. Bir, iki, üç sayfa veya akordeon katlamalı olabilir. Çoğunlukla turistlerin sıkça ziyaret ettiği yerlerde ve bilgi masalarında bulunur.
Afiş ne demek TDK?
Türk Dil Kurumu’nun tanımına göre pankart (Fransızca: affiche) veya poster; “bir şeyi duyurmak veya reklamını yapmak için hazırlanan ve kalabalığın görebileceği şekilde asılan, genellikle resimli duvar ilanı” olarak tanımlanmaktadır.
Broşür ile afiş arasındaki farklar nelerdir?
Posterler genellikle sanatsal değeri olan faydacı öğeler olarak kabul edilir. Genellikle kalabalığa hitap etmek ve onları bir şey hakkında bilgilendirmek için kullanılır. Broşür, bir kurumun hizmetini veya ürününü metin ve görseller kullanarak tanıtmak için kullanılan bir reklam aracıdır.
Broşür nedir 5. sınıf?
Broşür nedir? Bir şablona, broşüre veya kitapçığa eklenebilen reklam amaçlı bilgilendirici bir kağıt belgedir. Broşürler, öncelikle bir şirketi, kuruluşu, ürünleri veya hizmetleri tanıtmak ve potansiyel müşterileri veya halkı bunların faydaları hakkında bilgilendirmek için kullanılan reklam belgeleridir.
Broşür yazısı nedir?
Broşür; Bir firmayı veya kurumu tanıtmak için oluşturulan, kısa açıklayıcı metinler, tanıtımı yapılan firma veya kurumun fotoğrafları ile dikkat çekici ve akılda kalıcı unsurlar içeren reklam materyalidir.
Broşüre ne denir?
Fransızcadan dilimize geçen broşür kelimesi aslen “brochure” olarak yazılır. Bu kelime 18. ve 19. yüzyıllarda broşürler ve kitapçıklar için kullanılırdı. Günümüzde bir yeri veya ürünü tanıtmak için oluşturulan kılavuzlar ve reklam broşürlerine broşür denir.
Parmak Türkçe kökenli mi?
Türkçe bir kelime, diğer dünya dillerinde de bulunan *par köküyle ilişkilidir. Aynı kök, Türkçe’de finger ismini oluşturmuştur. Finger ismini, “bir şeyin ilk, başı” anlamına gelen *par {+nAK} toplu ekini alarak oluşturmuştur.
Su Türkçe kökenli mi?
Kökeni. Eski Türkçe 𐰽𐰆𐰉 (s¹ub¹).
Motor Türkçe kökenli mi?
1. Türkçe kelimelerde, “o” ve “ö” ünlüleri ilk heceden sonraki hecelerde görünmez: doctor, rooster, motor, balloon, parsley, choir, insurance, cosmopolitan gibi kelimeler saf Türkçe değildir. -yor eki, Eski Türkçe “yorı-” (modern Türkçede “Yürü-“) kelimesinin eklenmesiyle oluşturulduğu için bu kuralın bir istisnasıdır.
Kelime hangi dilden gelir?
Kelime, Arapça كلمة (kelime) kelimesinden türemiş olup “söylenen, söz” anlamına gelmektedir.
Etimolojik Türkçe ne demek?
Etimoloji, “köken bilimi, köken bilgisi” anlamına gelir.
Ceviz hangi dilden?
Arapça cawz جوز “ünlü ağaç ve sert kabuklu meyvesi, juglans regia” kelimesinden bir alıntıdır. Bu kelime, aynı anlama gelen Orta Farsça gawz veya gōz kelimesinden bir alıntıdır.
Valiz hangi dilden gelir?
Zamanla bu farklılık ortadan kalkmış ve dilimize İtalyancadan giren bavul kelimesi günümüzde Fransızcadaki bavul kelimesiyle aynı anlamda kullanılmaktadır.