DC büte girmek zorunda mı?
Final notunu yükseltmek için bütünleme sınavına girmeyi talep eden öğrenci, bütünleme sınavına girmek zorundadır ve bu sınavda aldığı not geçerli olup, final sınav notu geçersiz sayılır.
Bütünlemede DC ile geçilir mi?
Bütünleme sınavı, final sınavını tamamlayamayan veya final sınavından başarısız (FF) veya şartlı başarılı (DD) ve (DC) harf notlarıyla geçen öğrenciler için yapılır. Bütünleme sınavına kayıt yaptırmadan girebilirsiniz.
CD büte girer mi?
Bir dersten harf notu (DC) ve (DD) alan bir öğrenci koşullu başarılı sayılır. Öğrenciler isterlerse harf notu (DD) ve (DC) aldıkları dersleri tekrar alabilir ve notlarını yükseltebilirler. Ancak bu durumda tekrardaki son geçme notu geçerli sayılır.
Sorumlu geçince büte girilir mi?
Bu sınava katılım zorunlu değildir. Harf notu (FF, FD, DD, DC, CC, CB, BB, BA, AA) ne olursa olsun, öğrencinin tekrar sınavına girmesine gerek yoktur. Öğrenci, başarısız olduğu veya sorumlu olduğu dersi telafi etmeme hakkına sahiptir.
DC not ortalaması geçer mi?
Bir dersten AA, BA, BB, CB veya CC harf notu alan öğrenciler başarılı sayılır. DC ve DD notları koşullu başarılı notlardır. Öğrencinin DC veya DD notu aldığı bir dersten başarılı olabilmesi için genel ağırlıklı not ortalamasının (GPA) en az 2 olması gerekir.
Koşulu dersin bütüne girilir mi?
Şartlı olarak geçtiğiniz dersin bütünleme sınavına girebilirsiniz.
DC olan dersten muaf olunur mu?
5- (05.10.2017 – 84 Değişik Yönetmelik) Öğrenciler DD ve DC harf notlu derslerden muaf tutulabilirler. DD ve DC harf notlu derslerde öğrencinin GNO’su 2.00’ın altında ise o dersten başarısız sayılır ve GNO’su 2 olur.
Bütünleme sınavında hangi not geçerli?
Bütünleme sınavı sonunda akademik başarı notu, sınav öncesi nottan düşük olsa bile, ilgili yarıyılın başarı notu olarak dikkate alınır.
CC ile geçen büte girebilir mi?
Final notu CC ve üzeri olanlar bütünleme sınavına giremezler.
DC koşullu geçme ne demek?
DD ve DC notları ilgili dersin şartlı geçildiğini gösterir.
CD geçme notu mu?
Ancak, CD, DC ve DD harf notları şartlı geçmeyi gösterir. Bu notları alan öğrenciler GPA’ları 2.00’ın altındaysa başarısız sayılırlar. GPA 2.00’ın üzerindeyse, adayların bu dersleri vermeleri gerekmez.
CB büte girer mi?
HAYIR. Bütünleme sınavına sadece FF, DD ve DC harf notu olan öğrenciler girebilir.
DC bute kalır mı?
Bütünleme sınavlarına girebilmek için final sınavına girmeyenlerin final sınavı sonucunda FF, FD, FG harf notuna sahip olmaları gerekir. Notlarını yükseltmek için (DD ve DC notları için) bütünleme sınavına giremezler.
Büte girince final notu düşer mi?
Tekrar sınavından alınan ham başarı notu, yarıyıl sonunda ham başarı notunun yerine geçer.
Büte kalmak mı alttan almak mı?
Yüksekte kalmak mı yoksa geri çekilmek mi? En alttan öğrenmektense yolda kalmak daha iyidir. Çünkü dersten kalırsanız, sadece sınava girerek dersi geçmeniz gerekir. Ancak, dersi daha düşük seviyede alırsanız, yaklaşık 14 haftalık bir süre boyunca derslere katılmanız ve ara sınavlara ve final sınavlarına girmeniz gerekecektir.
DC olan dersten muaf olunur mu?
5- (05.10.2017 – 84 Değişik Yönetmelik) Öğrenciler DD ve DC harf notlu derslerden muaf tutulabilirler. DD ve DC harf notlu derslerde öğrencinin GNO’su 2.00’ın altında ise o dersten başarısız sayılır ve GNO’su 2 olur.
CB bütünlemeye girer mi?
Sınav puanımla CC telafi sınavına girebilir miyim? Hayır, telafi sınavına girebilmeniz için ders geçme notunuzun FF, DC veya DD olması gerekmektedir.
DC geçme şartı nedir?
DD ve DC notları ilgili dersin şartlı geçildiğini gösterir. Öğrenci final aşamasına ulaşırsa, AGNO’su 2 olur.
DC devam zorunluluğu var mı?
Öğrenciler daha önce aldıkları FF olan dersleri seçmek zorundadırlar. İsterlerse DD ve DC derslerini kredi için tekrarlayabilirler ancak bu dersleri seçme zorunluluğu yoktur.