İçeriğe geç

Kundura Ayakkabı Ne Demek

Kunduracı ne demek TDK?

Ülkemizde ayakkabı satan veya ayakkabı yapan kişilere ayakkabıcı denir. Bu mesleği icra eden kişilere ayakkabıcı denir ve ya ayakkabı satarlar ya da ayakkabı yaparlar.

Kundura neye denir?

Ayakkabı, kaba yapılmış, bağcıksız, ayakkabısız ayakkabı. İtalyanca condura kelimesinden Türkçeye geçmiştir.

Kunduracılık sanatı nedir?

Ayakkabıcılık, artık yerini büyük ölçüde endüstriyel üretime ve el sanatlarından çok daha düşük bir fiyata pazara sunulan Çin mallarına bırakmış geleneksel bir ayakkabı yapma sanatıdır. Çeşitli ayakkabı, bot, sandalet, takunya ve mokasen modelleri deri, ahşap, kauçuk ve plastikten yapılır.

Kundura ayakkabıya ne denir?

Hem yaz hem de kış aylarında giyilebilen unisex yapıdaki ayakkabı modellerinden biri de loafer ayakkabılardır.

Kunduranın eş anlamlısı nedir?

Eş anlamlıları ayakkabı, kundura, basmak’tır. Bu kelimeler ayakkabı kelimesiyle aynı anlama gelir.

Çorabın kelime anlamı nedir?

Çoraplar ayağa giyilmek üzere yapılmış veya örülmüş giysilerdir.

Kunduracılık mesleği nedir?

Geçmişte başarılı bir meslek olan kunduracı, diğer adıyla kunduracı, günümüz tüketici çağında üretilen ayakkabılarla rekabet etmeye çalışıyor. Samsun’da 35 yıldır kunduracılık yapan İsmail Demirbaş’a mesleğin şu anki durumunu ve karşılaştığı sorunları sorduk.

Kundura fabrikası kimin?

Beykoz Deri ve Kundura Fabrikası, Sümerbank’ın özelleştirilmesi kapsamında, bugünkü sahibi Yıldırım Holding’e bağlandı.

Dericilik sanatı nedir?

Deri üretimi, derinin fiziksel ve kimyasal işlemlere tabi tutularak kullanılabilir hale getirilmesi işlemidir. Deri işçiliği çok eski bir sanat biçimidir.

Ayakkabının diğer adı nedir?

Başmak, cimcime, chapula, çizme, yarım çizme, çedik, çedik pabuç, edik, fotin, galoş, mest, kalçın, kundura, merkub, nalın, sandalet, terlik, tomak, yemeni başlıca ayakkabı türleriydi. Genelde alçak topuklu veya alçak topuklu, yumuşak deriden yapılmış rahat ayakkabılar tercih edildi.

Loafer ne demek?

Hem erkeklerin hem de kadınların tercih ettiği rahat ayakkabı modellerinden biri olan loafer, kelime anlamı olarak “aylak, başıboş ve yaramaz kişi” anlamına geliyor. Türkçeye “mokasen” olarak çevrilen kavram, ilkbahar ve yaz aylarında giyilen özel bir ayakkabı modelini tanımlıyor.

Eskiden ayakkabıya ne denirdi?

Osmanlı döneminde ayakkabılar; yapıldığı malzemeye, biçimine ve kullanım amacına göre farklı isimler alır. Başmak, çapula, çizme, çedik, edik, fotin, galoş, mest, kalçın, kundura, merkub, nalın, sandalet, terlik, tomak, yemeni başlıca ayakkabı çeşitleridir.

Zenne ne demek TDK?

Zenne, eski geleneksel göçebe geleneğinde düğünlerde ve şenliklerde kadın gibi giyinen erkeklere verilen isimdir. Karagöz gibi bir tiyatro gösterisinde kadın rolleri üstlenen erkeklere Zenne denir. Zenne, Eski Farsça kökenlidir ve kadın anlamına gelir.

Nacak ne demek TDK?

Nacak kelimesinin etimolojisine baktığımızda, Mehmet Doğan’ın Büyük Türkçe Lügatinde; kısa saplı, geniş ağızlı ağaç balta olarak geçtiği görülmektedir (Doğan, 2011:271).

Maşrapa ne demek TDK?

TDK sözlüğüne göre “kupa” kelimesi, metal, plastik veya topraktan yapılmış su taşıma kabı olarak bilinmektedir.

Estağfurullah ne demek TDK?

Bu manadan hareketle İslami terimlerle ifade etmek gerekirse: “Allah’tan af ve mağfiret dilerim.” Bunu hem İslami manada hem de ortak cümle içindeki öncelik kelime anlamında değerlendirmek mümkündür.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

şişli escort